Kördagar 2022

Datum Mål Ansvarig Anteckningar
21 april Torups Friluftskafé Rickard Revemark Tjuvpremiär för sex tappra via Skabersjö, Tjustorp, BaraBackar till Torup
28 april Sibylla, Svedala Ronny Magnusson En solig runda med 9 moppar via Törringe, Arrie, Ö Grevie, Kratten och L.Svedala
5 maj Törringelunds P-plats Rolf Carlsson En runda för ett dussin moppar via
Norrskog, Bökeberg, Roslätt,
Vadstena, Hyltarp, L.Svedala och
Arrie till vårt rastställe där var och en
fick äta/dricka sitt medhavda.
Rundan blev totalt drygt 4 mil.
12 maj SweetHome/Café Java Bo Lindskog Vi var åtta man som startade via
Tittente, Norra+Södra Lindholmen,
Elinedal och Aggarp. 7 kom i mål.
19 maj Anders Däckcenter,
Svedala
Bengt Larsson 17 moppar på en runda via Torup, Hyby, Holmeja och Norrskog.
Efter korv med bröd och kaffe kom
det en regnskur så det blev rusning
in i verkstan. Behållningen 350 till moppekassan
ONSDAGEN!
Husie Hotters,
Kongsmarken
Jan-Erik Nilsson /
Johnny Rostvall
När em. regn torkat upp åkte 11man
via Sjödiken, Holmeja, Eksholm,
Bökeslund och Hässleberga för se
på hottade fordon. Hem via Torup.
2 juni Robbans Bildepå,
Ö Grevie
Bengt Persson 13 moppar på en kylig runda via
Skabersjö, Törringelund, Arrie,
Bröddarp och Vä Ingelstad till
korv+bröd och kaffe i Salonen.
Hem via Ö Grevie och L Svedala.
9 juni Café Smörgan, Bara Göran Ljungdahl 18 mopeder(årsbästa) via Skabersjö, Tjustorp,
L+S Mölleberga till uteserveringen
hos Linda. Hem via cykelstråket(?)
utmed PGA-banan mot Torups
Slott och sedan genom Bokskogen.
16 juni Trelleborgs
Motorklubb
Bengt-Arne Eriksson Vi blev 14 man i fint väder på rundan Klörup, Villie(bensträck), Hammarlöv till klubbhuset. Hem via Kyrkoköpinge, Haglösa, Alstad och Minnesberg.
Behållningen 200 till moppekassan.
23 juni Midsommar på G
Ingen runda!

30 juni Flygmuseet, Stenbäck Ronny Svensson 8 man på en hel del grusväg längs E65 via Börringe By och Bygdegård till guidning och flygfika.
Alla kom hem torrskodda.
7 juli Torups Friluftscafé Bengt-Arne Eriksson tog över stafettpinnen när två moppar tvingades utgå. 8 moppar och några unga prospects kom till start på en runda via La Svedala, Hyltarp, Skabersjö, Almåsa, Kölnan och Bara.
Sex man fikade i Torup.
14 juli Free 69 MC,
Svedala
Kurth Kvist Inställt pga regn.
21 juli Byahuset,
Vä Vemmerlöv
Nils Erik Östergren 11 moppar i fint sommarväder via Elinedal, Tegelberga, Fru Alstad och Gylle. Hem via Haglösa, Alstad, Minnesberg och Aggarp.
28 juli Café Smörgan, Bara Alvin Nilsson 17 moppar åkte i behagligt väder direkt via Bokskogen och Torup till uteserveringen där en man anslöt. Hemvägen gick i samma spår för huvudklungan.
4 aug Gullringen Bengt Persson 12+1 moppar via Sjödiken, Roslätt, Ljunggården, Svenstorp och Skabersjö slott+by i fint väder.
Snabb hemfärd då regnmolnen närmade sig.
Behållningen 420 till moppekassa.
11 aug Vismarlövs Café Hans Järvestam 15 man via Holmeja till en fika med grönsaks-/fruktpaj på kaféet före hemfärden genom Bokskogen.
18 aug Holmeja IP Thomas Lindh Vi blev 16 man på en lång+fin runda via Bjäret, Roslätt, Skabersjö slottpark, Almåsa, Kölnan, Mölleberga, Bara och Pude.
Perfekt sommarväder
25 aug Free 69 MC,
Svedala
Kurth Kvist Tio man åkte via Roslätt, Skabersjö by+slott, Törringe k:a, V.Kärrstorp, L.Svedala och Hyltarp till klubbhuset där det serverades helstekt gris.
1 sep Rävsta gård, Sturup Mattias Nilsson Mattias ledde 16 moppar via Norrskog, Oravägen(Fjällfotasjön), Sturupsvägen och Rävstavägen fram till gården fylld med traktorer.
Hem via Eksholm och Holmeja.
8 sep Svedala Krog/Gatukök Bengt Larsson En grusvägsrunda för 8 moppar via Bjeret, Stockebro, genom Roslätts skog(med tillstånd), L.Roslätt och vidare i tuff vind via Skabersjö by+slott, Törringe k:a, L.Svenstorp, V.Kärrstorp, L.Svedala, Bosarp och Krågeholm.
15 sep Cykel-/Mopedspec.
Svedala
Johnny Rostvall 15 man åkte årets sista runda via Tittente, N.Lindved, N.Lindholmen, Elinedal, Aggarps by och Ågatan.
Behållningen 674 till moppekassan.
22 sep Avslutning   Schnitzel XL mättade bra.

Nils Erik Östergren
nilserik.ostergren@telia.com